انجام پروپوزال ارشد و دکتری 100 درصد تضمینی با بهترین کیفیت
- قیمت توافقی بسته به نیاز شما با چندین محقق
- ضمانت استرداد وجه پرداختی در صورت رد شدن پروژه
- پرداخت با درگاه پرداخت زرین پال
- آدرس معتبر تایید شده با نماد اعتماد الکترونیک
- اصلاحات رایگان پس از انجام کار و کنفرانس با محقق
انجام پروپوزال ارشد
برای مشاوره رایگان تماس بگیرید
درخواست پروپوزال ارشد و دکتری
پروپوزال پایان نامه چیست؟
کافه یادداشت؛ بهترین موسسه انجام پروپوزال به صورت تضمینی
- دانشجو با آگاهی کامل از مراحل تحقیق و نگارش، قادر به ارائه پروپوزال و انجام مراحل بعدی خواهد بود.
- صرفه جویی در زمان و تلاش دانشجو
- افزایش کیفیت پروپوزال و پایان نامه
- افزایش شانس موفقیت در دفاع از پایان نامه
- پیش نیازهای مهم در نوشتن پروپوزال دانشجویی
هزینه انجام پروپوزال ارشد
بخش های پروپوزال
بخش اول:
بخش دوم:
اصول پروپوزال نویسی
تعیین موضوع پایاننامه
مرور ادبیات پایان نامه در پروپوزال
اهمیت موضوع پایان نامه
تعیین هدف مورد نظر
- جمعآوری نمونه: کدام نمونههایی باید جمعآوری شوند؟
- اندازه های نمونه: چه مقدار از نمونه باید برای تحقیق استفاده شود؟
- تقابل: چگونه از دیگران بهره بردید؟
بهتر است بدانید، پروپوزال پایان نامه را میتوان به عنوان نمونهای مستند استفاده کرد، تا حدی که درک تعاملی بین نویسنده، داوران و سایر قشرهای پژوهشی شک بگیرد. پروپوزال، مرحله اولیهی پایان نامه است و باید به نحوی باشد که نشانگر تجربه شما در پژوهش و بوم شناسی موضوع باشد و باید نشان دهید که قابلیت دارید کیفیت خوبی برای پژوهشهای آینده را ارائه دهید.
آموزش نوشتن پروپوزال
پیش از آن که صحبت از آموزش نوشتن پروپوزال نماییم لازم است ذکر کنم که برای نگارش پروپوزال تنها تکیه بر اصول آن کافی نبوده و در حقیقت پروپوزال نویسی یک دانش و مهارت بوده و می توان آن را به نوعی یک هنر به شمار آورد. با توجه به آن که انجام پروپوزال و پایان نامه نقش بسیار مهمی در فارغ التحصیلی و رتبه علمی دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا دارد، لازم است برای انجام پروپوزال و پایان نامه حتما آموزش های لازم را دیده و مهارت کافی را کسب نمایید. در ادامه چگونگی نوشتن پروپوزال میپردازیم:
شروع پروپوزال نویسی با احاطه ای کامل بر موضوع پایان نامه خود
ممکن است شما مطالعات زیادی در خصوص انجام پروپوزال و پایان نامه خود نموده و دارای اطلاعات جامع و کاملی باشید، اما این موضوع کافی نیست! یکی از پایه های اصول پروپوزال نویسی آن است که احاطه کاملی بر آن چه می خواهید انجام دهید داشته باشید. احاطه کامل بر موضوع پروپوزال و پایان نامه سبب می شود تا از حاشیه رفتن و پرداختن به مسائل جزئی و بی اهمیت دور شده و حول محور اصلی موضوع به نگارش پروپوزال بپردازید.
ایجاد ارتباط موثر بین بخش های مختلف پروپوزال
خب اکنون که اطلاعات جامعی کسب نموده اید، باید بتوانید این اطلاعات را نگارش نموده و با مهارت خاص خود در کنار هم گذاشتن جملات، پروپوزال خود را بنویسید! یکی از مواردی که در آموزش پروپوزال مورد تاکید قرار می گیرد، آن است که ارتباط موثری بین متن و پاراگراف های پروپوزال برقرار نمایید.
به نگارش درآوردن دغدغه های ذهنی خود بدون واهمه
پروپوزال نویسی تنها محدود به احاطه بر موضوع و ایجاد ارتباط بین بخش های مختلف آن نبوده و شما باید بتوانید که مسائلی که ذهن شما را درگیر نموده است عنوان نمایید و راهی برای پیدا کردن ریشه و علت مشکلات و حل آن ها ارائه دهید! بنابراین ذهن خود را باز کرده و با ایده های خلاقانه خود پروپوزال نویسی را انجام دهید.
مشخص کردن سیر تکاملی تحقیقات خود
پیش از آن که انجام پروپوزال و پایان نامه خود را آغاز کنید، پرسش هایی مطرح نموده و سعی کنید پاسخ درست آن ها را بیابید. پروپوزال و پایان نامه باید در جهت پرسش های مطرح شده و یافتن پاسخ آن ها پیموده شود. پرسش های شما باید کاملا علمی بوده و به اعضای جامعه آموزشی و مخاطبان و نیز کسانی که به آن ها مراجعه می کنند پاسخ شفاف ارائه دهد.
برای مشاوره رایگان تماس بگیرید
فرم کلی نگارش پروپوزال ارشد
در این بخش شکل و قالبی که برای نوشتن پژوهش خود باید رعایت کنید را بررسی میکنیم. پروپوزالی که شما نگارش میکنید به ترتیب باید شامل موارد زیر باشد:
- در ابتدای پروپوزال باید موضوع پژوهش خود را بیان نمایید.
- در گام بعدی موضوع را بیشتر شرح میدهید و اهمیتهای آن را ذکر میکنید .
- بخش ادبیات یا لیترچر که باید خلاصهای از مقالاتی که مطالعه کردید را بنویسید.
- در بخش بعدی باید فرضیهها و هدفهای پژوهش خود را شرح دهید.
- ابزارها و تکنیکهایی که برای تحقیق استفاده کردید را یادداشت میکنید.
مراحل انجام پروپوزال ارشد
پروپوزال که به آن پیشنهاد پایان نامه می گویند یک سند مهم و اساسی است که قبل از شروع به نوشتن پایان نامه به منظور تحقق پروژه تحقیقاتی، باید نوشته شود. این سند تعاریف، مباحث و مسائلی که در پایان نامه مورد بررسی قرار میگیرد را معرفی میکند. که بهتر است مراحل نوشتن پروپوزال پایان نامه رعایت کنید:
- انتخاب موضوع: در این مرحله باید یک موضوع برای پروپوزال و پایان نامه انتخاب کرده و باید در این مرحله به اهمیت و جدیت موضوع توجه کنید.
- تعریف مسئله: بر اساس موضوع انتخابی، باید مسئله ای را که در پایان نامه میخواهید حل کنید، برای دیگران شرح دهید.
- تعیین هدف: در این قسمت باید هدفی را برای پروپوزال و پایان نامه تعیین کنید، در این قسمت در نظر داشته باشید که هدفی مشخص و تاثیر گذاری را مد نظر داشته باشید.
- مطالعه کامل منابع: در این مرحله باید به جمعآوری و مطالعه منابع مرتبط با موضوع و مسئله پرداخته و به تحلیل آن و پیدا کردن راههای حل کردن آن بپردازید.
- تعیین فرضیات: در این قسمت باید فرضیات کلی مربوط به پایان نامه را تعریف کنید. این فرضیات باید بر اساس تحلیلها و مطالعات انجام شده در مرحله قبلی ارائه شود.
- تعیین اهمیت کار: این مرحله یعنی باید اهمیت پایان نامه و ارتباط آن با صنعت، جامعه و علم به طور کامل توضیح داده شود.
- روشهای تحقیق و پژوهش: روشهای مختلف تحقیق و پژوهش برای جمعآوری دادههای مورد نیاز شناسایی شده و روش مناسب باید انتخاب شود.
- جمعآوری دادهها: این مرحله شامل جمعآوری و تحلیل دادههای مورد نیاز برای پایان نامه است.
- تحلیل دادهها و بحث: تحلیل دادهها و بحث در رابطه با نتایج به دست آمده از دادهها و مطالعات انجام شده در پایان نامه است.
- نتیجهگیری: این قسمت شامل خلاصه بندی نتایج به دست آمده، تلاش برای حل مشکلات و پیشنهاد راهحلهایی برای بهبود وضعیت است.
برای انجام پروپوزال ارشد و دکتری چه باید کرد؟
نخستین قدم و مهم ترین آن، انتخاب موضوع برای پروپوزال است. برای انتخاب وضوع می توانید به مراجع و منابع علمی مراجعه نموده و یا آن که از اساتید و متخصصان این علم بخواهید که در انتخاب موضوع پایان نامه به شما کمک کنند. به علاوه می توانید برای انتخاب موضوع خود به تیم کافه یادداشت اعتماد نمایید!
مشخص کردن منابع اولیه و ثانویه:
منابع اولیه شما در واقع همان منابعی هستند که در پی تحقیقات و مطالعات فراوان شما جمع آوری شده و به یک اصول کلی در خصوص انجام پروپوزال و پایان نامه خود رسیده اید. به عبارتی دیگر منابع اولیه همان منابعی هستند که چارچوب کار شما را مشخص نموده است. منابع ثانویه به منابع گفته می شود که پیرامون منابع اولیه نگاشته شده و به دنبال درک عمیق از محیط پروپوزال و پایان نامه شما ایجاد می شود.
علمی کار کردن:
کیفیت و محتوای پروپوزال و پایان نامه شما از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و می تواند سبب شود تا زمان صرف شده برای انجام پروپوزال شما کاهش یافته و یا آن که با حاشیه رفتن افزایش یابد. اگر قصد دارید که در زمان مناسب پوروپوزال خود را به اتمام برسانید، حتماً باید از اصول علمی استفاده نمایید.
با رعایت نمودن اصول پروپوزال نویسی و پایان نامه نویسی شما قادر خواهید بود تا انجام پروپوزال و پایان نامه خود را به طور علمی انجام داده و نظر اساتید داور و افراد حاضر در جلسه را به خوبی جلب نمایید. برای انجام پروپوزال و پایان نامه و دریافت راهنمایی های موثر هم اکنون تلفن خود را برداشته و با تیم کافه یادداشت تماس حاصل نمایید.
اهمیت کیفیت انجام پروپوزال
یکی از مهم ترین مواردی که در انجام پروپوزال و پایان نامه باید مد نظر قرار دهید، کیفیت پایان نامه شما است. اگر در خصوص انجام آن تخصص کافی را ندارید، بهتر است دست نگه داشته و از افراد متخصص راهنمایی های کاربردی دریافت نمایید.
اهمیت انجام پروپوزال و پایان نامه زمانی برای شما مشخص خواهد شد که به نقش آن در دریافت سمت های شغلی مرتبط با پایان نامه خود و یا دریافت بورسیه های تحصیلی و شغلی پی ببرید! چه بسا موضوعات و کیفیت پایان نامه های مقاطع کارشناسی و ارشد سبب دریافت بورسیه های تحصیلی و شغلی در بهترین دانشگاه ها و یا شرکت های معتبر جهانی شده اند!
اصول نوشتن پروپوزال ارشد دقیق و اصولی
شما در هر دانشگاهی که تحصیل میکنید، باید برای نوشتن پروپوزال خود از اصول و قواعد آن جا پیروی کنید. البته طرح کلی نگارش پروپوزال یکسان است و تنها ممکن است، دانشگاهها در برخی موارد جزئی با یکدیگر تفاوت داشته باشند. شما بعد از نوشتن پروپوزال خود، باید آن را به اساتید مربوطه ارائه دهید تا طرح را تأیید نمایند یا شما را در جریان اشکالات آن قرار دهند. روش های انجام پروپوزال ارشد را در بخش زیر با هم بررسی میکنیم.
ارائه دغدغه ذهنی محقق در نوشتن پروپوزال ارشد
پژوهشگر باید در پروپوزال خود مسائلی که در ذهن وی سؤالبرانگیز هستند را بیان کند. محقق با طرح این سؤالات قصد دارد، تا ریشه و علت مشکلات را پیدا کند. همچنین با بررسی این مشکلات از جوانب مختلف، سعی کنند راهکارهای مناسبی را برای حل کردن آنها ارائه دهند.
در قسمت بیان مسئله، باید علل بهوجودآمدن این سؤالات را بیان کنید. اهمیت قابلیت اجرایی موضوع در این قسمت مشخص میشود، زیرا هیئت داوری با بررسی پروپوزال باید به این نتیجه برسد که موضوع شما دستاوردهای جدیدی را ارائه میدهد. ازاینرو، به عنوان یکی از روش های انجام پروپوزال ارشد لازم است، پژوهشگر مطابق با مدارک موجود تحقیقات خود را به سرانجام برساند.
بررسی تحقیقات گذشته در نوشتن پروپوزال ارشد
در بخش literature review، شما باید تحقیقاتی را که موضوعی نزدیک به موضوع شما دارند، انتخاب کنید و آنها را به طور مختصر ارائه دهید. شما با مطالعه این تحقیقات، علاوه بر اینکه از سرقت ادبی جلوگیری میکنید، با شیوه نگارش پژوهش بیشتر آشنا میشوید. از طرفی، پی میبرید که محققان در پژوهش خود در کدام بخشها بهتر عمل کردند و در چه قسمتهایی عملکرد ضعیفی داشتند. با پیبردن به این نکات، شما بهتر میتوانید بخشهای مختلف پژوهش خود را پوشش دهید.
مشخص نمودن اهداف تحقیق در نوشتن پروپوزال
در این قسمت از پروپوزال محقق وظیفه دارد، اهداف پژوهش خود را در عین شفافیت بیان کند. این اهداف شامل مواردی میشوند که از طریق موضوع تحقیق شما به وجود میآیند و به آنها اهداف کلی میگویند. دسته دیگری از هدفها زیرمجموعه اهداف کلی به شمار میروند و به مسئله تحقیق مربوط میشوند. در این قسمت مواردی که در تحقیق عملی میشوند و مواردی که تحقق پیدا نمیکنند، بهصورت کامل تعیین میشوند.
تعیین فرضیه های تحقیق در نوشتن پروپوزال
پیشبینیها یا فرضیههایی منطقی که پژوهشگر نسبت به موضوع پژوهش دارد، بهعنوان یکی از روش های انجام پروپوزال ارشد این بخش اهمیت زیادی دارد. این فرضیهها ممکن است پس از به سرانجام رسیدن تحقیق پذیرفته یا رد شوند. فرضیههای مطرح شده باید مانند اهداف پژوهش کاملاً شفاف ذکر شوند تا مخاطب مقصود شما را بهخوبی درک کند. نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که رد یک فرضیه یا تحقق آن، تأثیری منفی روی پژوهش شما ندارد.
انواع تحقیق علمی در پروپوزال
تحقیق علمی در پروپوزال انواع گوناگونی دارد که در اینجا انواع آن را به اختصار توضیح میدهیم:
الف) مطالعه کاربردی:
در تحقیقات کاربردی توسعه مهارتها و تکنیکهای جدید مورد بررسی قرار میگیرد. این نوع تحقیق به تحقیقاتی گفته می شود که به منطور تدوین و گسترش مهارتها و شیوه های جدید مورد بررسی و طراحی و اجرا می شود.
ب)مطالعات نظری:
این گونه مطالعات معمولا با هدف افزایش شناخت علمی نسبت به رخدادها و پدیده ها، در پی اثبات صحت و سقم داوریها ،فرضیات و نطریه ها است. پژوهشهای نظری در جهت بهدستآوردن شناخت نسبت به پدیدهها و اتفاقات گوناگون، همچنین نظریههای علمی در فرضیهها انجام میشود.
ج) مطالعات بنیادی:
این تحقیق نیز یکی از روش های انجام پروپوزال ارشد است که تشابهاتی با پژوهشهای نظری دارد. تفاوتی که بین این دو مطالعه وجود دارد، این است که در پژوهشهای بنیادی، صحتوسقم نظریهها از طریق بررسیهای میدانی انجام میشود.
عنوان بندی تحقیق نوشتن پروپوزال ارشد
انتخاب عنوان تحقیق نخستین گام در طراحی تحقیق به شمار میرود.عنوان تحقیق باید روشن،موجز، فشرده و گویای مساله مورد بررسی باشد. در ابتدای نگارش پروپوزال، باید عنوان تحقیق خود را انتخاب نمایید. عنوان تحقیق باید موضوع مورد بررسی را کاملا روشن بیان نماید. در ادامه به نکاتی در مورد عنوان بندی تحقیق می پردازیم:
به اجرا در آوردن مراحل تحقیق
در نوشتن پروپوزال ارشد روشهایی که محقق برای انجام پژوهش خود انجام میدهید، اهمیت بسیار بالایی دارد. در این قسمت از پروپوزال باید روشی که با آن نمونهگیری میکنید، طریقه گردآوری دادهها و جامعه آماری باید بهصورت دقیق مشخص شوند.
اشاره بهتمامی رفرنسهای استفاده شده
شما قطعاً برای نوشتن پایاننامه و پروپوزال خود از منابع علمی مختلفی استفاده میکنید. محقق وظیفه دارد پس از کامل نمودن پروپوزال و پایاننامه خود، تمامی منابعی که از آنها استفاده کرده است را ذکر کند.
نکات مهم در مورد نوشتن پروپوزال ارشد و دکتری
دانشجویانی که در مقاطع گوناگون تحصیلی قصد دارند، طرح یا پروپوزال خود را ارائه دهند، باید چند نکته مهم را مدنظر قرار دهند. نکات مربوط به روش های انجام پروپوزال ارشد شامل موارد زیر میشود:
- فونتی که معمولاً از آن برای نوشتن پروپوزال استفاده میکنند Times and New Romans است که با سایز ۱۲ نوشته میشود.
- حجمی که برای نگارش پروپوزال در مقطع فوقلیسانس استفاده میکنید، ۵ صفحه و در مقطع پیاچدی ۸ صفحه باشد.
- منابع مختلفی را مورد بررسی قرار دهید، اما تا آنجا که ممکن است منابع شما باید به روز باشند حداقل یک صفحه از پروپوزال و خود را باید به پیشینه تحقیق و یک صفحه را به رفرنسهای خود اختصاص دهید.
بایدها و نبایدهای نگارش پروپوزال ارشد
نکاتی را باید در نگارش پروپوزال رعایت کنیم تا به بهترین شکل انجام شود. این باید ها و نباید ها شامل موارد زیر است:
- در مورد موضوعی که برای پژوهش خود انتخاب کردید، مطالعه و دانش کسب نکنید. این موضوع سبب کاهش کیفیت پروپوزال یا نگارش اشتباه آن میشود.
- عنوانهایی که برای بخشهای گوناگون تحقیق خود به کار میبرید در عین جذابیت باید ساده و شفاف بیان شوند.
- تکنیکها و روشهایی که برای نگارش پروپوزال استفاده میکنید باید صحیح و دقیق باشند.
- هرگز حتی یک جمله از مقاله خود را نیز از جایی کپی نکنید. این کار سرقت ادبی محسوب میشود و بهکلی پروژه شما را زیر سؤال میبرد.
- برای جلوگیری از سرقت ادبی میتوانید، پارافریز را بهعنوان یکی از روش های انجام پروپوزال ارشد به کار ببرید.
- طرح مسئله شما باید صحیح انجام شود، زیرا این بخش وسعت تحقیق شما را تعیین میکند.
- کلیه قوانین نگارشی باید در مقاله و پروپوزال شما به شیوه صحیح استفاده شوند. اشتباه نگارشی ممکن است در برخی قسمتهای پژوهش شما سبب کجفهمی مخاطب شود.
- بین پرسشهای طرح شده فرضیهها و طرح مسئله پروپوزال شما باید تناسب و توازن وجود داشته باشد.
- باید در پژوهش شما بهروشنی مشخص شود که نتیجه آن چیست و قرار است برای چه مشکلاتی راهحل ارائه نماید
- در تجزیهوتحلیل اطلاعات هرگز نباید بهصورت تکبعدی عمل کنید. میتوانید این بخش را بهوسیله چندین نرمافزار گوناگون انجام دهید
- برای ارائه پژوهش خود میتوانید از منابع گوناگونی استفاده کنید، اما فراموش نکنید که باید خلاقیت و ابتکار به خرج دهید. این کار سبب میشود، محتوای شما کاملاً یونیک باشد.
نقش استاد راهنما در انجام پروپوزال ارشد
پایاننامه یکی از رسالتهای مهم تحصیلی است که دانشجویان در دورههای تحصیلی انجام میدهند. دانشجو با استفاده از پایان نامه به عنوان یک تحقیق در یکی از زمینههای علمی مشخص، باید موضوع را به دقت بررسی، تحلیل و نتیجهگیری کند. در بسیاری از دانشگاهها، دانشجویان برای انجام پایان نامه خود، با یک استاد راهنما همکاری می کنند. استاد راهنما یک نقش بسیار مهم در انجام پایان نامه دارد و باید به دانشجو بهترین روشها و راه حلهایی برای تحقیق، نوشتن پروپوزال، انجام و نوشتن پایان نامهای که برگزاری آن را در رسالت تحصیلی دانشجو معتبر کند، پیشنهاد کند.
استاد راهنما با بکارگیری تخصص و دانش خود به دانشجو کمک می کند تا ضمن نگارش پروپوزال، به بهینه سازی فرآیند تحقیق، مشکلات احتمالی برای شناسایی، بهبود و رفع آنها کمک می کند. استاد راهنما می تواند به عنوان راهنمای دوم دانشجو هم عمل کند و برای پایان نامه یا هر فصل از آن که دانشجو نیاز به بازخورد دارد، فیدبکها مناسب و باروری ارائه کند. بسته به نوع تحقیق، استاد راهنما ممکن است نیاز داشته باشد نظرات خود را در مورد پایان نامه دانشجو مشخص کند یا با دانشجو جلساتی برای ارزیابی و بهروزرسانی داشته باشد.
علاوه بر این، استاد راهنما هنگام نگارش نهایی پایان نامه، با دانشجو جلسات هماهنگی دارد و برای بهبود محتوا و جنبههای دیگر از نگاه علمی کمک می کند. در کل، استاد راهنما نقش بسیار مهمی در انجام پایان نامه دانشجو دارد. وی با به کارگیری تخصص و دانش خود، به دانشجو در بهبود محتوا، نگارش و روند پیشبرد تحقیقات به کمک می رساند و به رسیدن به نتیجهگیری صحیح و دقیق که برگزاری هر چه بهتر آن را میسر نماید، کمک می کند. در نهایت، انجام پایان نامه با راهنمایی مناسب در اخذ مدرک تحصیلی موفق نتیجه میدهد.
چگونه منابع را در انجام پروپوزال ارشد خود ذکر کنیم؟
حتی قسمت منابع تحقیق را نیز باید مطابق با چارچوبهای خاصی بنویسید. در پایان پروپوزال شما باید نام خانوادگی مؤلفان را به ترتیب الفبا بنویسید. در بخش زیر شیوه نگارش کتاب و مقاله را برای شما بیان میکنیم. شیوه نوشتن کتاب بهعنوان رفرنس: ابتدا نام خانوادگی فرد را به همراه نام مخفف آن مینویسید. زمان به چاپ رسیدن کتاب و عنوان آن باید در گام بعد نوشته شوند. اکنون به ترتیب نام مترجم، انتشاراتی که کتاب را به چاپ رسانده است و تعداد صفحات کتاب را بهصورت دقیق مینویسید.
قالب نوشتن مقاله بهعنوان رفرنس: نام خانوادگی و نام مخفف را در ابتدا یادداشت میکنید. بعد از نگارش این موارد سالی که کتاب به چاپ رسیده است و عنوان مقاله را مینویسید. نام مترجم، شماره جلد مقاله و شماره صفحات مقاله نیز پس موارد ذکر شده میآیند. این قالب را باید به عنوان روش های انجام پروپوزال ارشد رعایت کنید. منبع شما باید با موضوع پروپوزال مشکلی نداشته باشد. سعی کنید برای نگارش پروپوزال تنها به منابع داخلی اکتفا نکنید.
آیا پروپوزال کارشناسی ارشد با پروپوزال دکترا فرق دارد؟
پروپوزال پایان نامه کارشناسی ارشد و پروپوزال پایان نامه دکترا با یکدیگر تفاوت دارند. پروپوزال پایان نامه کارشناسی ارشد اغلب کوتاهتر (حدود 10 صفحه) و کمتر جزئیات دارد و معمولاً به منظور ارائه یک فرضیه و موضوع اصلی پایان نامه نوشته میشود. اما پروپوزال پایان نامه دکترا بلندتر است (حدود 30 صفحه یا بیشتر) و شامل جزئیات بیشتری درباره پژوهش، سوالات پژوهش، فرضیات، متدهای پژوهش، نتایج مورد انتظار و برنامهریزی زمانی است. هدف اصلی این پروپوزال، ارائه یک طرح کامل برای انجام پژوهش دکترا است.
فرم پروپوزال چیست؟
فرم پروپوزال پایان نامه یک سند رسمی است که در ابتدای فرایند نگارش پایان نامه برای دانشجویان طراحی شده می شود. این فرم حاوی اطلاعاتی می باشد که لازم بوده دانشجو در مورد پایان نامه خود ارائه دهد، مانند عنوان پایان نامه، موضوع، مقدمه، اهداف، سوالات پژوهشی، فرضیات، فرمولاسیون مسئله، روش پژوهش، منابع و مآخذ، فرضیات پژوهش، جوابهای مورد انتظار، جدول زمانبندی و … . این فرم برای دانشجویان بسیار مهم است، زیرا به آنها کمک میکند تا پروژه خود را به برنامه ریزی و اجرا در بخش مربوطه وارد کرده و به همین دلیل میتواند به پاک و روشن بودن این پروژه در آینده کمک کند.
همچنین این فرم ابزاری برای نگه داری و رصد پروژه است و دانشجو میتواند با رعایت مراحل مربوط به آن، به صورت مرتب و دقیق پاره پارهی پروژه خود را بین زمینههای مختلف قرار داده و در نهایت به یک پایان نامهی جامع و دقیق برسد. در نتیجه، برای رسیدن به یک پایان نامه موفق، دقت در نوشتن و پر کردن فرم پروپوزال پایان نامه بسیار مهم است.
پروپوزال و تاثیرات آن
پروپوزال یک سند مهم و جدی است که برای تایید یا رد پایان نامه شما بسیار مهم می باشد. این سند باید شامل مواردی مانند عنوان پایان نامه، مقدمه، مسئله یا سوال پژوهشی، اهداف، فرضیات، مرور ادبیات، روش پژوهش، جدول زمانی و منابع مرجع باشد. هدف اصلی این سند، معرفی مسئله اصلی پژوهش، ارائه فرضیات و روش های مورد استفاده برای حل مسئله، تعریف اهداف و محدودیت ها در پژوهش، مرجع کردن به مطالعات پیشین و نتیجه گیری اولیه از پژوهش است.
بنابراین، بهتر است سعی کنید یک پروپوزال کامل و جامع با ساختار مناسب تهیه کنید و استفاده از منابع جامع و قابل اعتماد، ارائه روش های هوشمند و دقیق و مطالعه مرور ادبیات به شما کمک می کند تا یک پایان نامه با کیفیت، مفید و موثر بنویسید.
همچنین، برای جلب توجه افراد و تایید پایان نامه تان، می توانید به نکاتی مانند تطبیق مرکزی موضوع پایان نامه با دیدگاه های نو و کاربردی، پوشش کامل و جامع موضوع پایان نامه، دارا بودن روش پژوهش دقیق و مرتبط با موضوع، پوشش دقیق تمام نشانه ها مانند مشخص کردن اهداف و فرضیات، شناسایی محدودیت ها و هدف های پژوهش، تحلیل مطالعات پیشین و کاربردی بودن موضوع، تشکیل دهید. این نکات به شما کمک می کند که پروپوزال پایان نامه تان را بهترین شکل ممکن ارائه کنید.